Windows 10 og de tidligere versjoner

Windows 10 lansert med et brak

Der forbrukerne hadde benyttet seg av versjoner som Windows XP, Vista og ikke minst Windows 7, så var kanskje ikke forventningene all verdens til versjoner som Windows 8 og 10.

Det var rett og slett kommet til et punkt innen operativsystemer hvor en tenkte ganske så enkelt at det hadde nådd dit det kunne.

For de fleste mennesker sine fantasier, så var det simpelthen ikke flere innovative teknologier å ta av.

Microsoft ville det derimot annerledes.

Med lansering av Windows 8 forandret operativsystemet seg betraktelig, fra et mer tradisjonelt datamaskin utseende til et utseende som sto i stil med både smart telefoner og nettbrett. Det var skiftet mot disse enhetene som inspirerte forandringene, og Microsoft anerkjente at forbrukernes krav endret seg. I dagens samfunn krever forbrukerne enda raskere løsninger enn noensinne, og det holder simpelthen ikke å droppe innovasjonen.

Da Windows 10 ble utgitt på sommeren i 2015 var det derfor store forhåpninger til at dette skulle være det store, nye innen operativsystem.

Microsoft sviktet ikke på noen punkter og i dag har en stor skare av forbrukere og bedrifter adoptert det nyeste systemet innen Windows. Faktisk var det en lansering med et brak.

Der mange spådde at forbrukerne simpelthen var fornøyd med de gamle versjonene, så var Microsoft sin spådom om at forbrukerne krevde et enklere system helt korrekte. I løpet av kort tid adopterte forbrukerne dette nye systemet, noe som raskt kan bevises fra endringene i den offentlige sektoren.

Kun i løpet av 3 år hadde halvparten av de offentlige organisasjonene i USA adoptert den nyeste versjonen.

Et operativsystem for forbrukerne

Microsoft er en av de få aktørene der ute som bygger sitt produkt rundt forbrukernes ønsker. Det var nettopp derfor Windows 10 var en slik åpenbaring for folk flest. Forbrukernes kanskje aller høyeste ønske var at startmenyen skulle komme tilbake. Når Windows 8 ble lansert, så ble denne fjernet fordi den ikke var regnet som moderne nok.

Med Windows 10 ble derimot denne relansert, men nå med et mye bedre brukersnitt for den nye generasjonen av forbrukere.

Dette brukersnittet ble derimot ikke bare forbedret med gamle nyheter, men også tatt til et helt nytt nivå med for eksempel Cortana sin stemmeassistent.

Med denne stemmeassistenten, så kan en navigere seg gjennom hverdagen enklere enn noensinne. Se for eksempel for deg at du jobber med en oppgave og trenger å sende en email. Da forteller du bare Cortana at du ønsker dette, og før du vet ordet av det er emailen klappet og klar. I det hele tatt så er multitasking et nytt konsept innen dette operativsystemet.

Microsoft anerkjenner at forbrukerne trenger muligheter for å jobbe raskere og enklere enn noensinne før.

Med enklere muligheter for dette, så møter Microsoft forbrukernes ønsker på en ypperlig måte. Sist men ikke minst er Windows 10 bygget på skyen.

Dette relativt nye konseptet lar deg lagre dine filer i en sky som er uavhengig av enheten. Det betyr i effekt at du kan lagre en fil på din PC på jobben, og senere se den samme filen på din mobil mens du kjører hjemover. Dette er helt essensielt i en stressende hverdag der du hopper fra enhet til enhet og tilgjengelighet er uvurderlig.

Hvorfor velge Windows 10?

Det er mange grunner til å gå for Windows 10 på din PC. Først og fremst bør du velge dette operativsystemet basert på det faktum at det er skreddersydd for deg som den nye forbrukeren.

Det er simpelthen bare enkelte krav som må oppfylles for å tilfredsstille dagens forbrukere.

Windows 10 er et operativsystem som er optimalisert på kryss av enheter, slik at du kan nyte tilgjengelighet og en komfortabel hverdag. Det er tross alt en grunn til at Windows 10 blir foretrukket, og det er at det er en forbedring i markedet. Der andre operativsystem nærmest utelukkende følger Windows, så setter Windows selv en standard hele veien. Dersom du vurderer hvilket system du skal gå for, så bør det faktisk ikke være noen tvil.

Dette er et selskap som lytter på deg som forbruker, slik at du får et optimalisert resultat.

Det er tross alt en grunn til at millioner har valgt dette systemet i over 30 år nå, og dette er virkelig verdens svar på et operativsystem.

Windows 10 er intet mindre enn en forbedring av dette tradisjonelle systemet som er tilpasset dagens samfunn. Dersom du er klar for å nyte et operativsystem som bryr deg om deg, så bør du garantert gå for Windows 10 i dag!

Windows har nå i over en generasjon vært det ledende operativsystemet.

>>Les også: Sådan velger du mobilt bredbånd.

Det klassiske brukersnittet finnes på millioner av datamaskiner verden rundt, både i det private og det offentlige. I flere millioner hjem er det dette operativsystemet som sverges til, grunnet tradisjon av kvalitet. Da Bill Gates startet i det små i en garasje hadde han nok ingen anelse om at det var denne veien Windows til slutt skulle ta.

Gjennom over 30 år med modifisering med nytt design og nye funksjoner, så har Windows kommet seg til den absolutte toppen. Selv om Mac har jobbet beinhardt for å kjempe seg inn i markedet, så har det tradisjonelle selskapet Microsoft fortsatt dominert operativsystemene.

Dette handler først og fremst om at dette har vært det mest stabile og funksjonelle systemet i verden i årrekker.

Alle andre operativsystem er designet etter deres mal og følger rett og slett bare i fotsporene til Bill Gates sine visjoner.

Det som nå er en over 30 år gammel innovasjon har egentlig ikke endret seg så mye som det fort kan se ut som, og konseptet er fortsatt det samme. Dette setter uten tvil Bill Gates sin innovasjon i perspektiv, og beviser akkurat hvor ekstrem den er. Uten hans brilliante ideer er det få som har noen anelse om hvor datamaskiner ville vært i dagens samfunn. Faktum er derimot at vi har kommet veldig langt i dag, og mens Windows bare raser videre, så kommer det den ene versjonen mer imponerende enn den andre!

Morten Storgaard

Jeg skriver primært om Internett, WiFi-relaterte emner og gadgets. Jeg er 36 år gammel og (godt) gift på åttende året med en Youtube-reiseblogger, og er derfor også selv en del ute og reiser. Jeg har startet nettkabelen.no, og når jeg ikke nerder, nyter jeg gjerne god mat eller noe tung rock. :-)

Lignende artikler