Plasser din ruter optimalt og få raskere nett

Mange av oss opplever ustabilt Internett, og ofte faller man ut i ny og ne. Det kan være vanskelig å holde styr på hva det kan skyldes, men ofte kan det være andre kilder enn man skulle tro. Professor ved Danmarks Tekniske Universitet Lars Dittmann, forklarer at det er mange ting som kan spille inn på signalets styrke:

Trådløst internett har mange problemer. Det største er nok at det trådløse nettverket ikke har det helt optimalt. Bor du i en etasjeleilighet med hvert deres nettverk, er det simpelthen ikke plass til dem alle. Det blir verre jo flere som er der.

Det er dessuten også problemer med interferens fra Bluetooth, mikrobølgeovn, radio osv:

Bluetooth på mobiltelefonen for eksempel. Fjernsynet og mikrobølgeovnen er også store syndere når det kommer til din Internettstyrke.

Finn et godt sted til ruteren

Det beste man kan gjøre er å plassere ruteren på et sentralt sted, og et sted hvor den har fritt rom i alle retninger hvor signalet skal utnyttes. Det kan være en utfordring, da rutere gjerne vil gjemmes bort.

Men ønsker man den beste forbindelsen, må man prøve seg litt frem.

routeren

Ofte kan du oppleve at det blir bedre signal ved å finne en bedre plassering til ruteren.

Det finnes flere forbedringsmuligheter på området, og det er bruk for ny forskning og ny innovasjon på området.

Plassering på gulvet gir ustabilt signal

Det er en dårlig idé å plassere ruteren på gulvet, da det forhindrer at signalet sendes ut i alle retninger.

Det beste er å ha den midt i rommet, men da det som regel ser dumt ut, kan den henges på veggen. Det er viktig at den ikke henger nært skap av metall og andre metalloverflater, da dette senker signalet betraktelig.

Langsomt internett kan også skyldes for få Mbit

Har du en god forbindelse til ruteren, men likevel opplever at nettet er langsomt, så er problemet mest sannsynlig at du trenger et raskere Internett. Her kan du finne raskt bredbånd og aktuelle kampanjer fra alle de store norske leverandørene.

Morten Storgaard

Jeg skriver primært om Internett, WiFi-relaterte emner og gadgets. Jeg er 36 år gammel og (godt) gift på åttende året med en Youtube-reiseblogger, og er derfor også selv en del ute og reiser. Jeg har startet nettkabelen.no, og når jeg ikke nerder, nyter jeg gjerne god mat eller noe tung rock. :-)

Lignende artikler