Se Internetthastigheten for 190 land i 2017 (Interaktivt verdenskart)

Du har sikkert på et eller annet tidspunkt manglet Internett i ferien. Med det kan en ellers avslappende ferie raskt ende med å bli en utfordring.

De fleste av oss har bruk for stabilt og god bredbånd internett – også når vi er på ferie, både for å kunne svare på en jobbrelatert e-post eller for å roe ned med en serie på Netflix. 

Klikk på et land på kartet nedenfor, og se hastigheten på nettet i området:

Hvor i verden finner man stabilt internett?

Klikk på et land, og se med en gang hvor raskt internett det er i Mbit.

Det er nedlastinghastigheten som er notert, da dette er det de fleste har bruk for. Det er bare når du skal laste opp og sende filer man trenger en god upload-hastighet.

Flere og flere har behov for å sjekke e-post og ha tilgang til applikasjoner som Skype og lignende på en reise. Derfor kan det komme godt med å danne seg et overblikk innen du reiser bort.

Stabilitet henger nøye sammen med hastighet, men det er også andre ting som kan spille inn. Strømavbrytelser ødelegger eksempelvis nettet for en stund. 

Det er mest i afrikanske land man opplever strømavbrudd. I dag har de fleste hotell en generator, som raskt starter opp ved et strømavbrudd.

Topp 3 beste land i Afrika, Sør-Amerika og Asia

Det er typisk i disse deler av verden at internettforbindelsen kan være en utfordring. Samtidig finner du land som Sør-Korea, som har verdens raskeste internett med en gjennomsnittlig hastighet på 23,6 Mbit! 

[table id=13 /]

Hvor raskt nett har jeg bruk for på reisen?

Skal du bare sjekke e-post og nyheter på mobil eller PC, så holder det med 2-3 Mbit.

internet-lande

Er du på reise over lengre tid, og du gjerne vil streame Netflix og lignende, så er det en fordel med minst 5 Mbit forbindelse.

Det er også mulig å ta sitt eget Internett med. Flere mobilabonnementer tilbyr nå billig data i utlandet, og du kan tilkoble telefonnettverket til din PC.

I land med flere strømavbrudd, vil dette naturligvis påvirke internettforbindelsen i området. Dette gjelder særlig flere land i Afrika. Men mange steder har generatorer som backup, og disse leverer strøm ved strømavbrudd.

Hvordan er hastigheten i Norge?

Norge ligger også helt i topp når det kommer til internettforbindelse, hvis vi ser det i et globalt perspektiv.

Vi har en hastighet på ca. 14 Mbit, som er ca. det samme land som Danmark, Sverige og Nederland har, basert på målinger fra de siste år.

Dataene fra kartet kommer fra Akamai, som er verdens største serverfirma. De har servere i hele verden, og leverer 25-30 % av all trafikk på Internettet. De har derfor de beste data for å lage utregninger.

Morten Storgaard

Jeg skriver primært om Internett, WiFi-relaterte emner og gadgets. Jeg er 36 år gammel og (godt) gift på åttende året med en Youtube-reiseblogger, og er derfor også selv en del ute og reiser. Jeg har startet nettkabelen.no, og når jeg ikke nerder, nyter jeg gjerne god mat eller noe tung rock. :-)

Lignende artikler