Guide: Oppsett av trådløst internett med ruter

Her får du en guide til hvordan du selv kan oppsette og tilkoble trådløst internett. Vi har forsøkt å unngå for mange fagtermer og nerdete uttrykk, slik at alle kan forstå hvordan dette foregår.

Med denne guiden skulle du derfor gjerne klare å sette opp ditt første trådløse Internett

Noen leverandører sender deg gjerne utstyret som skal til, og overlater det til deg selv – mens andre overlater det til en tekniker. Men mange av oss setter pris på å selv kunne tilkoble Internettet.

>> Les også: Få 60 Mbit internett for 199 kr per måned…

Vi vil se på en enkel og grei måte for å oppsette trådløst internett på, og det vil gi en god forståelse for hva de ulike delene gjør

Enkel og grei oppsetning av trådløst Internett

Din internettleverandør har mest sannsynlig gitt deg et modem. Det er den boksen som kobler deg på deres Internettforbindelse. Den skal tilkobles inngangen i veggen. Dermed er du koblet til nettet.

For å opprette et trådløst nettverk skal du ha dette modemet koblet sammen med en ruter. Først slår du av modemet, og dermed kobler du det sammen med en ruter via en nettverkskabel:
ethernet-speed
Roter og modem kan du fraskille hverandre ved at ruteren har antenne(r), hvilket modemet ikke har.

I ruteren skal du sette kabelen i den inngangen som heter “Internet” eller “WAN”. Når disse er koblet sammen, skal du slå på modemet.

Nå tar du en annen nettverkskabel og tilkobler det en av ruterens utganger (LAN) og over til din PC. En ruter har en default IP-adresse, og denne skal du nå bruke til å konfigurere den.

Win7 konfigurering

Åpne kontrollpanelet > Nettverk og Internett > Nettverk og delingssenter.

Marker ditt nettverk og velg: “Opprett en ny forbindelse eller et nytt nettverk” og dobbelklikk på “Opprett forbindelse til Internettet.” Herfra får du opp en egen guide som viser deg hvordan du tilkobler på nettopp din PC.

Videoguide fra Varanger Bynett

Lignende artikler