Mobilabonnement og betalingsanmerkning: Hva kan man kjøpe uten kredittvurdering?

Vi har kontaktet en rekke av de norske teleselskapene og undersøkt mulighetene for å opprette et mobilabonnement til tross for at man har betalingsanmerkninger og vurderes som ikke kredittverdig med kredittsjekk.

Innhold

Har du kommet i den uheldige situasjonen at du har blitt registrert som ikke kredittverdig? Det er nemlig slik at svært mange teleselskap foretar kredittsjekk på nye kunder, og dette kan derfor påvirke om du kan bli kunde eller ikke.

En kredittsjekk gjøres ofte for mobilselskapet av et annet, eksternt firma, og god kutyme er at du i forbindelse vil motta et brev fra firmaet om at de har kredittsjekket deg og i hvilken forbindelse. Her vil du også få svar på om du i dette tilfellet var kredittverdig eller ikke.

Det er likevel ikke alle selskap som gjør dette, og flere og flere har muligheter for alternative abonnement som gjør at du kan være abonnement selv om du har betalingsanmerkninger.

Vi opplever at flere av teleselskapene ikke har lett tilgjengelig informasjon om kredittvurdering, og vi hos Nettkabelen har derfor laget denne oversikten til deg.

RKI registrering hos teleselskab

Vi har gjort det enkelt og oversiktlig for deg som vet at du er vurdert som ikke-kredittverdig å se hvilke selskaper du kan kjøpe abonnement hos.

Våre undersøkelser er tatt av abonnementstyper som er månedsbaserte og inkluderer både telefoni, SMS og mobildata. Hos de aller fleste kan du få et kontantkort som du selv fyller på ved behov. Disse er dog ofte en litt dyrere løsning enn et fast månedsabonnement.

Når man søker på nettet etter svar på nettopp denne problematikken, er det ofte svært gamle blogginnlegg eller diskusjonsforum som kommer opp. Opplysninger på disse stedene er ofte gamle og utdaterte.

Listen under er teleselskaper som har svart på våre henvendelser, enten via telefon, chat eller e-posthenvendelse.

Vår liste er stilt opp alfabetisk. De med grønn hake er de som ikke blokkerer for kunder med dårlig kredittevne – men les videre, det kan være særlige forbehold eller andre forutsetninger for å bli abonnement. Det røde krysset betyr på sin side at det ikke er mulig å bli kunde hos dette selskapet.

Disse mobilselskapene oppretter på tross av dårlig kredittevne

Talkmore (Vår anbefaling)

>> Gå til bestilling her

Hos Talkmore kan du skaffe deg et abonnement selv om du ikke er kredittverdig – også her med en forhåndsbetalt løsning.

Ice

>> Gå til bestilling her

Hos Ice er det også mulig å få seg et abonnement til tross for betalingsanmerkning.

Chess 

>>OPPDATERING JUNI 2019: CHESS SELSKAPET ER STENGT<<

Chess kredittsjekker kunder, som bestiller et månedsabonnement som er fakturabasert – hvor man betaler regningen på etterskudd. Ønsker man derimot ikke å bli kredittsjekket, kan man bestille et forhåndsbetalt månedsabonnement via bankkort.

Disse abonnementene synes å ha samme fordeler som abonnement hvor du blir fakturert på etterskudd.


Disse selskapene vil IKKE opprette med dårlig kredittvurdering

Chili Mobil 
Dette selskapet kan informere oss om at det vil bli foretatt en kredittvurdering ved opprettelse. Her kan du dermed ikke få abonnement.

Djuice 

Djuice informerer også om at alle nye kunder vil bli kredittsjekket ved opprettelse av abonnement.

Ice.net 

Ice.net vil også kredittsjekke deg som ny kunde ved bestilling av et deres månedsbasert abonnement.

Komplett Mobil 

Også Komplett Mobil utfører kredittsjekk på alle nye kunder, forteller de oss via sin kundeservice-chat.

NextGenTel 

NextGenTel kredittvurderer også alle nye kunder, og de kan opplyse om at dette gjelder både nye kunder til mobiltelefoni, samt deres bredbåndsprodukter.

PepCall 

Også hos PepCall vil du bli kredittsjekket som nyopprettet kunde. Er du ikke kredittverdig, vil du ikke kunne ha abonnement hos PepCall.

Telenor 

Hos Telenor vil du ikke kunne ha månedsabonnement. Telenor henviser til kontantkort som løsningen for deg som ikke vurderes som kredittverdig.

Telia 

Alle nye kunder kredittsjekkes ved opprettelse. Er du ikke kredittverdig, kan du ikke få noen av de faste månedabonnementene hos Telia.

Konklusjonen

Du kan velge mellom disse mobilselskapene:

Talkmore >> Gå til bestilling her

ICE >> Gå til bestilling her

Det finnes altså noen gode alternativer til alminnelige abonnement med disse forhåndsbetalte løsningene, og vi ser dem som gode muligheter for deg som ikke vil bli vurdert som kredittverdig.

Vi opplever at de fire løsningene er ganske tilsvarende hverandre; alle inkluderer ringeminutter, SMS og data til forskjellige pakkepriser – så sjekk derfor om det er noen aktuelle kampanjer hos disse fire – kanskje finner du en deal som er mye bedre enn en annen. Det er også viktig at du finner et abonnement som tilbyr det som er nært ditt behov.

Det er nemlig ikke særlig lukrativt å betale for 400 ringeminutter, hvis du månedlig kun bruker rundt 100 av dem. På den annen side kan det også bli dyrt om du overstiger det som er inkludert, og leverandørene begynner å trekke denne forhåndsinnsatte saldoen. SMS og taleminutter kan dermed plutselig bli mye dyrere enn normalt!

Sjekk derfor hva ditt forbruk er og finn det abonnementet med en størrelse som passer best til ditt forbruk!

Det siste alternativet er selvfølgelig å skaffe seg et kontantkort. Disse benyttes ikke like mye lenger som de ble for bare 5 år siden, men det er absolutt en reell mulighet, og noe de aller fleste teleselskap tilbyr. Dette er likevel ofte en dyrere løsning.

Selv om ring-kontantkortet har sine begrensninger ved at du betaler for all forbruk og kanskje til en litt høyere pris, kan det jo samtidig være positivt. Det gir full kontroll over bruk og god innsikt i hvor mange penger du bruker på mobiltelefonen din.

Noen av mobilselskapene vi kontaktet, foreslo også at man kan bruke noen annens personnummer ved bestilling.

Dette vil vi fraråde. Dette kan potensielt også være ulovlig, om personen du benytter ikke har gitt deg samtykke. Skulle du bestille abonnementet i en annens navn, må vedkommende også samtykke ovenfor deg at han/hun ønsker vil betale regningen for deg om du ikke gjør det selv.

Regningene kan nemlig potensielt havne til inkasso, og den andre personen kan selv få betalingsanmerkninger, og senere bli vurdert som ikke kredittverdig.

Josua Poulsen

Jeg skriver primært om mobiltelefoni og lignende gadgets. Jeg er 24 år gammel og har en forkjærlighet for ny teknologi - særlig smarttelefoner. Til daglig studerer jeg statsvitenskap på Aarhus Universitet, og når jeg ikke skriver om mobiltelefoner eller studerer, spiller jeg god musikk eller lager god mat!

Lignende artikler